Inspiratiedag | met jongeren naar een klooster | 1 april 2022

Zou je wel eens écht contact willen maken met de jongeren waarmee je werkt? Geen afleiding van roosters, telefoons of moeten presteren? Maar gewoon even zijn, op adem komen en misschien wel jezelf tegenkomen? Een klooster bezoeken met jongeren kan daar een uitgelezen kans voor zijn.
De fysieke ruimte van een klooster opent jongeren tot andere gesprekken. De toewijding van kloosterlingen aan iets wat voor jongeren vaak abstract en ver wegblijft, maakt dat ze vragen aan zichzelf zullen stellen. Wie ben ik, wat betekenen anderen voor mij en wat wil ik voor de wereld betekenen? Vragen die in de waan van de dag vaak lastig op tafel komen. 

Nederland kent verschillende kloosters die graag groepen jongeren ontvangen. Ook in jouw regio. Op 1 april kan je met een aantal kloosters kennis maken en zelf proeven aan wat een kloosterbezoek kan zijn. Hier kun je vast een impressie krijgen van de verschillende kloosters. Een dag vol inspiratie, ontmoeting en opladen!  Deze dag zal plaatsvinden in het klooster van de zusters Franciscanessen in Denekamp. Ook van het Dominicanenklooster in Zwolle, Huissen, Klooster Nieuw Sion in Diepenveen en Don Bosco Assel zullen mensen aanwezig zijn. Een dag voor professionals en docenten die met jongeren werken in het voortgezet onderwijs, mbo’s en kerkelijk jeugdwerk. 

Programma

10:00 Inloop

10:30 Ochtendprogramma

In de ochtend is er een lezing waarin handvatten worden aangereikt voor het zingevende gesprek met jongeren en het kijken naar je eigen drijfveren. De lezing zal worden verzorgd door dr. Bill Banning, identiteitsbegeleider en docent levensbeschouwing. Hij schreef het boek “Leraren wat boeit jullie?”.
De zusters Franciscanessen vertellen over hun klooster en het werk wat zij doen met jongeren. En we hebben een speeddate met elkaar over onze drive om met jongeren te werken.

12:45 Lunch en op adem komen

In de middagpauze is er een lunch. Wie wil, kan deelnemen aan het middaggebed en/of een wandeling maken rondom het klooster. 

14:00 Middagprogramma

In de middag presenteren ook de andere aanwezige kloosters zich en wissel je met docenten en kloosterlingen ervaringen, vragen en zorgen over jongeren uit. Om samen te zoeken naar hoe kloosters, onderwijs en jongerenwerk elkaar kunnen verstreken. De Leonardus Stichting, die deze dag mogelijk maakt, zal de dag eindigen met het vertellen over de financiële ondersteuning die er aangevraagd kan worden voor een kloosterbezoek. 

15:45 Borrel en Indonesische hapjes

Opgeven

Geef je op voor deze dag via deze link. De kosten voor deze dag zijn €30,- .