Musical Paulus – KISI

Zondag 2 juni heeft het Huis van de Spiritualiteit een theatervoorstelling georganiseerd. Ditmaal ging het om de apostel Paulus en er werkten naast twee kinderkoren ook verschillende jongeren en jongvolwassenen aan mee. Al vanaf januari zijn de kinderen in afzonderlijke koren uit Ootmarsum en Denekamp bezig geweest om liedjes in te oefenen. Op 16 mei jl was de eerste gemeenschappelijke repetitie van de kinderkoren van Ootmarsum en Denekamp. 

En eindelijk was het dan 2 juni en kon er gespeeld worden. “Sommige bezoekers tot tranen geroerd bij uitvoering musical” was de kop die geschreven werd bij een facebookbericht over het optreden van de kinderen in de Kisimusical. Ondanks de warmte was er een grote opkomst voor de musical: ruim 100 bezoekers. In de airco gekoelde zaal in het Kulturhus Denekamp werd met passie gezongen en gedanst. En dat de kinderen hier blij van werden, is te zien op de stralende foto’s! In totaal waren er naast de bezoekers 40 kinderen betrokken bij deze voorstelling. De spelers van KISI en de kinderen speelden en zongen het levensverhaal van de apostel Paulus. Zijn bekering, zijn reizen met Silas, zijn arrestatie en tijd in de gevangenis, het wonder van de bevrijding uit de gevangenis en de bekering van de Christenen in Filippi…. 

De zang, het spel maar vooral ook het verhaal dat uitgebeeld werd maakten diepe indruk op de jonge bezoekers en hun ouders. De musical werd afgerond met het Sjema Israël, de Joodse geloofsbelijdenis, in liedvorm, gezongen door de KISI’s en de kinderen uit Denekamp en Ootmarsum.Prachtig en indrukwekkend. De kinderen aten na afloop samen nog gezellig patatjes!